Klepelmaaien

Voor het klepelen van bermen, taluds, hagen of velden moet U bij Koen Willekens zijn.

Koen Willekens beschikt over verschillende machines waarmee zowel voor, achter of naast de tractor kan geklepeld worden.

Voor de speciale toepassingen zoals heggen, bermen of grachten beschikken we over een klepelmaaier opgebouwd aan een maaiarm. Met deze machine is het mogelijk te klepelen over of onder omheiningen. Door de reikwijdte van de uitschuifbare arm is het mogelijk om over een waterloop heen te maaien of talduds te maaien vanaf de veilige begaanbare grond.

Ook het jaarlijk bijsnoeien van hagen is mogelijk met deze machine. Door het mulcheffect van de aangebouwde klepelrotor heeft U als voordeel dat er een minimaal overschot is aan afval en U dit gewoon weg als strooisel tussen de haag kan laten liggen. Voor het uittoppen van hagen kan U ook bij Koen Willekens terecht. Hiervoor beschikken we over een cirkelzaag aan een maaiarm. meer info hierover in de activiteit Snoeien.

Voor het maaien van velden en percelen beschikken we over een brede klepelmaaier die ook nog eens zijdelings kan schuiven waardoor het mogelijk is om percelen snel en efficiënt te maaien zonder risico's op beschadigingen aan hekwerk, palen of omheinigen.

Ook beschikken we over een palenmaaier, ook wel vangrailmaaier genoemd. Deze machine is een compacte maaier bevestigd langs de tractor die wegklapt voor hindernissen zoals afrastering, bomen enz. Hierdoor kunnen we zeer snel maaien onder omheinigen van bijvoorbeeld paarden of vee waardoor maaien met een bosmaaier niet meer nodig is. Dit verhoogd de zichtbaarheid van de omheining en de efficiëntie van de  elektrische afrastering.

Voor inlichtingen of vragen kan U altijd terecht op het contactformulier.